Freyat valittiin mukaan valtakunnalliseen Voimistelugaalaan

16.10.2014

Voimisteluvuosi huipentuu Voimisteluliiton valtakunnalliseen Voimistelugaalaan lauantaina 15.11. Helsingin Jäähallissa. Gaalanäytös kerää yhteen voimistelijat harrastajista huippu-urheilijoihin. Esiintymisen seula on ollut tiukka; paikkaa näytökseen haettiin videoin ja hakulomakkein. Hyvolin, Järvenpään Voimistelijoiden ja Mäntsälän Voimistelijoiden Freyat pääsi mukaan tähtikuvioita-ohjelmallaan.

- Oli mahtavaa saada kutsu esiintymään suurelle yleisölle Helsingin Jäähalliin. Ohjelmaa on harjoiteltu koko syksy, ja tahti kiihtyy loppua kohden. Haluamme näyttää parasta osaamistamme näytöksessä. Hyvinkään, Järvenpään ja Mäntsälän Tähtikuvioita- ohjelmakokonaisuudessa on mukana yhteensä lähes 50 Freyat- joukkueissa harjoittelevaa voimistelijaa, kommentoi koreografi Saana Mäkikalli.

Ohjelmanumeroita on Voimistelugaalassa 20, joissa on yhteensä satoja esiintyjiä. Areenalle nousevat niin pienet perheliikkujat vanhempiensa kanssa kuin seniori-ikäisetkin voimistelijat.

- Näytöksen taso tulee olemaan korkealuokkainen ja ohjelma monipuolinen. Mukana on näyttäviä, suuria ryhmiä, jotka täyttävät upeasti Jäähallin esiintymisalueen. Järjestelyjen odotus ja jännitys on melkein käsinkosketeltavaa. Uskon, että tulemme tarjoamaan elämyksiä katsojille, kuvailee näytöksestä Suomen Voimisteluliitossa vastaava Klara Westerlund.

Voimistelu on lajina monimuotoinen ja näyttävä. Näytösperinne elää vahvana lajissa ja seuroissa. Vuoden huippuhetkiä ovat seurojen joulu- ja kevätnäytökset, joissa ryhmät pääsevät näyttämään osaamistaan ja oppimaansa. Valtakunnallisissa näytöksissä on esillä läpileikkaus voimisteluseurojen toimintaan. Edellisen kerran vastaava näytös järjestettiin Sun Lahti -suurtapahtuman yhteydessä kesällä 2013.

Marraskuinen Voimistelugaala on tärkeä myös suurtapahtumien ketjussa. Suomi isännöi maailmanlaajuisen Gymnaestrada-voimistelufestivaalin ensi vuoden heinäkuussa Helsingissä. Nyt järjestettävä näytös on erinomainen mahdollisuus päästä kokeilemaan, miten järjestelyt toimivat. Kaiken on sujuttava heinäkuussa, sillä Gymnaestrada on kansainväliseltä osallistujamäärältään suurin koskaan Suomessa järjestetty tapahtuma. Helsinkiin saapuu 12. - 18.7.2015 lähes 25 000 voimistelijaa yli 50 eri maasta. Tapahtumassa ei kilpailla, vaan ryhmät saapuvat esiintymään. Helsingin Jäähalli on yksi tapahtumapaikoista.

- Voimistelugaala on ainutlaatuinen voimistelutapahtuma Suomessa. Voimistelijoilla on upea mahdollisuus päästä matolle Suomen huippujen kanssa, iloitsee Johanna Tuovinen, seurayhteistyötoiminnnan kehittäjä

Voimistelugaala myös televisioidaan. Lähetys esitetään Yle TV2 -kanavalla sunnuntaina 16.11. klo 12.05 .

Hyvinkäällä vietetään kiireistä voimistelumarraskuuta, kun Voimistelugaalan lisäksi Hyvinkään voimistelu ja liikunta ry. järjestää Martin hallissa 22.-23.11. Joukkuevoimistelun kilpasarjojen välinemestaruuskilpailut. Sunnuntaina kilpaillaan myös Suomen Cupin finaali, jossa nähdään Suomen naisten parhaimmisto. Tervetuloa ihastelemaan joukkuevoimistelun kauneutta television ääreen 16.11 ja Martin halliin 22.-23.11! Lisätietoa kilpailuista virallisilta sivuilta: www.hyvoli.fi.

Lisätiedot: Saana Mäkikalli Hyvinkään voimistelu ja liikunta Hyvoli ry. 0400 245558 toimisto@hyvoli.fi