Joukkuevoimistelijat avasivat mitalitilit Mäntsälän Mustan Kissan Cupissa

17.3.2014

Freyat kilpa junior

Joukkuevoimistelijat avasivat mitalitilit Mäntsälän Mustan Kissan Cupissa

Mäntsälän Mustan Kissan Cupissa 15.-16.3.2014 kilpaili kolme Hyvinkään voimistelu ja liikunnan, Järvenpään Voimistelijoiden ja Mäntsälän Voimistelijoiden yhteistyöjoukkuetta. Lauantaina avasivat kisakautensa kaksi kilpasarjan joukkuetta, Freyat Kilpa Jr ja Freyat Kilpa Sr. Kausi alkoi upeasti yli 16-vuotiaiden kilpasarjassa kilpailevien senioreiden voitolla. Juniorit puolestaan saavuttivat hopeaa 14-16-vuotiaiden kilpasarjassa. Molemmat joukkueet on kasattu vuodenvaihteessa, joten yhteistä harjoitteluaikaa joukkueilla on ollut vasta vähän ja kausi onkin ollut tiivis.

Freyat Kilpa Sr voitti sarjansa upeasti pisteillä 17,60. Joukkue sai bonuspisteitä elämyksestä, 9 voimistelijalle hyvin sommitellusta koreografiasta sekä ryhdistä ja kannatuksesta. ”Tytöt nauttivat joka hetkestä lavalla ja se välittyi yleisölle. Kisakausi on kuitenkin alkumetreillä ja kokonaisuudessa on hiottavaa. Tämä oli vasta alkusoittoa”, vakuuttaa joukkueen valmentaja Johanna Tuovinen.  

Freyat Kilpa Jr sai jännittää mitalin väriä kilpailun loppumetreille. Hopeamitali varmistui pisteillä 17,34. Joukkue sai bonusta ryhdistä ja kannatuksesta. Tamperelainen voittajajoukkue Jr Hiukkaset sai pisteitä 17,47. ”Joukkue on taitava, mutta jäi Hiukkasista suoritusvarmuudessa. Nyt tehdäänkin töitä ilmaisun ja vahvemman suorituksen eteen”, linjaa joukkueen toinen valmentaja Hanna Jormanainen.

Sunnuntaina yhteistyöjoukkueista kilpailuvuorossa olivat Freyat jr 12 – 14 –vuotiaiden SM-sarjassa. Uudistuneella kokoonpanolla kilpaillut joukkue oli sarjassaan hienosti viides pistein 15,85. He paransivat pisteitään reilusti verrattuna edellisenä päivänä kisatun Ovo Cupin tuloksiin. ”Joukkue tekee kauniisti ja laadukkaasti kehittyen koko ajan. Tästä on hyvä jatkaa”, iloitsivat valmentajat Eevakaisa Niemi, Saana Mäkikalli ja Marianne Korjus.

Järvenpään Voimistelijoiden seura joukkueet Fresine ja Felindat avasivat myös kilpailukautensa samaisessa kilpailussa. Fresine joukkue kilpaili lauantaina kilpasarjassa 12-14- vuotiaat sijoittuen hienosti kategoriaan C. Valmentajat Saara Pelto-Arvo ja Eveliina Mikkonen olivat tyytyväisiä suojattiensa suoritukseen sekä tulokseen. Joukkueella on kuitenkin vasta ensimmäinen kausi tässä sarjassa. Felindat joukkue kilpaili sunnuntaina 10-12- vuotiaiden sarjassa sijoittuen kategoriaan 5. " Kisasuoritus sujui joukkueella hienosti, toki vielä työsarjaa riittää näin alkukaudesta, mutta tästä on hyvä jatkaa kautta kohti tulevia kisoja" kommentoi valmentaja Janita Honkavaara. Felindat joukkuetta valmentavat Janita Honkavaara ja Marianne Korjus.

Fiannat, Fiannat K ja Felindat K kilpailivat lauantaina Mäntsälän asematapahtumassa. Alle 10-vuotiaat kilpailevat vielä voimistelun asematapahtumissa, joissa palaute joukkueille on vielä kirjallista. Asemajoukkueiden esiintymiset sujuivat hienosti, valmentaja Janita Honkavaara oli oikein tyytyväinen kisapäivän antiin.

Tulokset:

http://www.mantsalanvoimistelijat.fi/tapahtumakalenteri/mustan-kissan-cup/tulokset/

 

Freyat kilpa senior
Fiannat
Fresine
Freyat SM Junior